+45 2757 8557

En mobilvenlig hjemmeside er et must i dag.

75% af danskerne søger på nettet fra deres mobil. 75%. Derfor kan betydningen af en velfungerende mobilvenlig hjemmeside ikke negligeres.

Det er ikke kun dine besøgende, som får en bedre oplevelse med en mobilvenlig hjemmeside, men Google tillægger det SEO-mæssig værdi at din side er mobilvenlig.

Derfor kan det forringe din brugeroplevelse og skade din rangering på Google, hvis du ikke har en hjemmeside der optimeret til mobil.

Dette er blandt andet på grund af Googles algoritmer, som netop mobilvenlige hjemmesider placeres over sider, som ikke er optimeret.

Hvad er en mobilvenlig hjemmeside?

Der er flere aspekter, som gør at en hjemmeside er mobilvenlig. Det første og det vigtigste er, at det visuelle er optimeret til mobilen.

Det næste er, at siden er optimeret til mobilen og det tredje er alsidigheden, hvilket der kan læses mere om nedenfor. En mobilvenlig hjemmeside loader derfor hurtigt, er brugervenlig rent visuelt og navigeringsmæssigt og indlæses i samme kvalitet på alle enheder.

En måde du kan teste om din hjemmeside er mobilvenlig er Google’s Mobile-Friendly Test.

En mobilvenlig hjemmeside er dynamisk

En af de ting som skal optimeres i forhold til mobilen, er bredden af hjemmesiden.

Der er ikke noget mere frustrerende for besøgende, end når de skal scrolle unødvendigt meget for, at se hele hjemmesiden.

Denne frustration elimineres hvis siden er bygget og tilpasset til mobilen såvel som computeren.

Hjemmesiden skal også kunne vises uanset om mobilen er placeret horisontalt eller vertikalt.

Vi har stor erfaring med, at lave hjemmesider i det man kalder et responsivt design.

Med et responsivt design på din hjemmeside, vil du have en side der er optimeret og tilpasset, så man nemt kan tilgå den fra forskellige mobile enheder, uden brugeroplevelsen bliver forvrænget i forhold til, hvis du besøgte den fra en computer.

Noget af det vi sørger for, er blandt andet at:

  • Dine besøgende slipper for, at zoome ind eller scrolle fra den ene side til den anden side for at kunne se indholdet eller dine billeder.
  • Teksten kan læses nemt og er optimeret til enhver skærmenhed.
  • Det er nemt og tilgængeligt, at tilgå diverse links, knapper og faner på din side.

Hjemmesiden er optimeret

Et ligeså vigtigt aspekt, er at den mobilvenlige hjemmeside er optimeret i forhold til billeder, videoer og andre visuelle elementer, som kan være ensbetydende med langsomme loadtider såfremt de ikke er optimeret.

Årsagen er at de fleste billeder og videoer er store i filstørrelsen. Dette udgør ikke et problem når hjemmesiden tilgås med en bredbåndsforbindelse, som er tilgængelige i næsten alle hjem.

Problemet opstår når hjemmesiden skal vises på mobilen, hvor der ikke er adgang til 4G netværket. Er billederne og videoerne ikke optimeret i filstørrelsen vil loadtiden være uoverskuelig for brugeren.

Denne loadtid er med til at ødelægge helhedsoplevelen.

Foruden at langsomme loadtider kan forringe brugeroplevelsen, så kan det også være medvirkende til, at hjemmesiden rangere dårligere på Google.

Læs mere om hvordan du kan optimere din hjemmeside

Hjemmesiden kræver ikke tredjepartsprogrammer

En af de store udfordringer der er, når det drejer sig om mobilvenlige hjemmesider, er at den skal kunne tilgås af alle mobiler uanset styresystem og forhåndsinstalleret tredjeparts programmer.

Dette stiller store krav til udvikleren, da der ikke må anvendes ikke-universelle løsninger. Eksempelvis er det ikke alle telefoner, som kan afspille Flash.

Alt dette skal indtænkes i løsningen, så den kan tilgås af Android, iOS eller Windows Mobile, og uanset styresystem skal brugeren have samme gode oplevelse.

Hvorfor er en mobilvenlig hjemmeside vigtig?

Foruden at have lave loadtider og være dynamisk er der andre grunde til, at en mobilvenlig hjemmeside er vigtig.

75% af alle internetbrugere foretager søgninger på internettet med deres mobil og det samlede antal af søgninger via mobil er 50% i forhold til den traditionelle computer.

Det betyder at det er mindst ligeså sandsynligt, at dine kunder besøger din side via mobilen som via computeren. Derfor skal de, uanset medievalget have den optimale oplevelse.

Giv dine besøgende et godt førstegangsindtryk

Mange mennesker starter med at søge på deres mobil, når de går på informationsjagt, og går herefter i dybden på deres computer.

Det betyder, at du risikerer at blive fravalgt allerede inden din kunde eller besøgende ser din hjemmeside på computeren. årsagen er simpel.

Med den informationsstrøm der er i dag, bliver forbrugerne mere og mere kritiske og deres kasseringsparametre bliver flere og flere.

Så er der fejl på mobiludgaven af din hjemmeside, er den forvrænget eller afspiller videoerne ikke, så risikerer du at kunden ikke vender tilbage.

Du har sikkert selv oplevet, at gå ind på en side og det har taget flere sekunder for siden at loade – ofte når man at klikke væk og søge videre, inden man har set siden.

Selvom sekunder ikke er meget, så er det alligevel nok til, at vi mister tålmodigheden og tager det næstbedste.

Hvordan får du en mobilvenlig hjemmeside?

Den nemmeste måde at sikre, at du får en mobilvenlig hjemmeside, er at du bruger et web-bureau som os til at hjælpe dig med at designe din hjemmeside.

Vores ekspertise sikrer, at din hjemmeside er præsentabel både på computeren og på mobilen. Vi har selvfølgelig også fokus på, at din hjemmeside bliver lavet i et responsivt webdesign – dermed er din hjemmeside brugervenlig og tilpasset til alle enheder.

Så første skrift imod at få en mobilvenlig hjemmeside er at kontakte os, så kan vi hjælpe dig godt på vej med din nye hjemmeside.


1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 bedømmelser, gennemsnit: 5.00 ud af 5)
Loading...

Bliv ringet op og modtag et uforpligtende tilbud i dag